Over Piekie

Even een misverstand ophelderen: Piekie is geen groep of bedrijf. Ik was lange tijd groepsleerkracht en heb voor alle groepen van het basisonderwijs gestaan. Ook heb ik in het Speciaal Basisonderwijs gewerkt. Piekie was het koosnaampje uit mijn jeugd en alle lesmaterialen op deze website zijn door mij gemaakt.

Als groepsleerkracht was ik vanaf het begin van mijn loopbaan erg geïnteresseerd in leerlingen die op de één of andere manier uit de boot vielen. Daarom ging ik al snel de opleiding voor Remedial Teacher volgen en werd Intern Begeleider. Hierdoor had ik altijd veel behoefte aan extra lesmaterialen die aansloten bij de problematiek die ik tegenkwam. Wat ik niet kon vinden ging ik zelf maken, oorspronkelijk voor gebruik in mijn eigen groep en later ook voor collega’s op de school voor Speciaal Basisonderwijs waar ik toen werkte.

De website Piekie.com bestaat vanaf september 2009 met als doel de tot dan toe door mij samengestelde materialen te delen met collega’s in het land.
Vanwege mijn speciale interesse voor dyslexie vind ik een strak lettertype, een rustige lay-out en duidelijke afbeeldingen erg belangrijk. Hierdoor ontstond de stijl die voor Piekie.com zo kenmerkend is. 
Het geeft mij veel voldoening dat ik, ondanks tegenslagen, de website online kon houden en zelfs vernieuwen. 

Piekiebezoekers die een leuke mail stuurden, inspireerden mij steeds weer tot het ontwikkelen van nieuwe materialen. Complimenten zijn natuurlijk altijd fijn, maar ook kritische opmerkingen zijn van harte welkom. Die houden me scherp. Dus: Goede ideeën of een kritische noot? Mail Piekie!

Ik hoop dat iedereen veel plezier heeft van de lesmaterialen die ik maak.

Lieke Gijzel (Piekie)